søndag 10. mai 2009

A bartenders rules

Jeg jobber som bartender ved siden av studiene, på sjette året nå. Ofte har jeg irritert meg over småting som gjester gjør og sier i løpet av en natt. I den forbindelse tenkte jeg å få det ut av systemet, en gang for alle. På Facebook fant jeg en lang liste med "ut på byen tips", som kan gjøre hverdagen til en bartender litt enklere. Dette er sannhet, i en spøkefull tone!

1. Navnet vårt er IKKE "hei" eller "du". Vi svarer heller ikke når du plystrer, knipser eller slår det tomme glasset/flasken i disken. Hvis du i det hele tatt etter dette får servering kan du være sikker på at alle andre i baren har fått servering FØR deg.

2. Munnen lukket, pengene frem. Bare fordi vi ser på deg betyr det ikke at det er din tur, og selv om vi kanskje ikke har glodd deg inn i øynene så betyr ikke det at vi ikke har sett deg. VI VET AT DU ER DER!!

3. Aldri.... aldri... ALDRI rør bartenderen.

4. IKKE fortell oss at du også er bartender. Vi vil skjønne om du er det, eller ikke, på måten du oppfører deg.

5. Det er ingen drink som heter "sprit og brus". Når vi har stengt, setter vi oss ned og ler av dere.

6. Bacardi Razz er ren sprit, ikke en ferdig drink. Jeg vet ikke hva du vil ha det blandet med!!!!

7. Ikke start bestillingen med at du vil ha en sterk drink. Da er du nesten garantert å få en mye svakere.

8. Å vinke oss i ansiktet med penger bare irriterer oss. Vi vet at du er der, og du får når du får.

9. Ja! det er alkohol i drinken din. Hvis du ikke smaker det, så er det bare et tegn på at du har fått nok, og burde vende nesen hjemover.

10. Ingen soving i baren! Om vi ville se deg sove, så hadde vi heller blitt med deg hjem! Og det skjer nok heller ikke.

11. Vil du gi tips, ikke gi det i klemmer, papirblomster og andre sikkert søte ting. CASH IS KING

12. Ikke kom hit og lek "big-shot" bare fordi du har på deg dress. Sannsynligheten for at jeg tjener like mye som deg, og trolig har mye mer gøy når jeg jobber, er veldig stor.

13. Ikke gå ut ifra at vi kan gi bort noen drinker bare fordi de gjorde det der du var i syden. Alle barer er ikke like!

14. Har du ikke råd til å gi tips for den dyreste flaske med champagne, så har du ikke råd til den dyreste.

15. Ikke bestill én og én ting. Fortell meg hele bestillingen. hvis vi skulle glemme noe, spør vi. når jeg kommer til deg med dine to dårlige drinker, og du sier "og så vil jeg ha..." , kan vi faktisk si nei siden du har brukt opp din plass i køen.

16. Ikke spør meg etter en gratis drink siden det er din bursdag. Går du på butikken og spør etter et gratis brød? Hvis jeg skulle spandere en drink på deg så er det fordi jeg har lyst, og ingen annen grunn.

17. Når du sier at du skal tipse på slutten av kvelden så vet vi allerede at du er en gjerrigknark, og trolig ikke kommer til og gi noe som helst. Godt forsøk!

18. Hvis du skal betale med kort. IKKE gjør opp kortet ditt hver gang. La det ligge i baren og gjør det opp til slutt. VI KOMMER IKKE TIL Å LURE DEG!

19. Hvis du veltet drinken din så får du IKKE en ny av meg. Er du så full at du ikke klarte å holde den første, så skal du ikke ha mer å drikke på.

20. Når lyset kommer på så er det slutt. Drikk opp og stikk!! NEI du får ikke sitte her etter alle andre har gått.

21. Hvis du bestiller en "god drink" og jeg serverer en vodka battery, så er vodka battery det jeg syntes er godt. Har ikke du fantasi, så har heller ikke jeg.

3 kommentarer: